Greetings!! Is this your first visit? If so, please consider registering. It enables downloads and removal of adverts. Use the 'facebook connect' for quick access.
Register
+ Have your say...
Results 1 to 1 of 1
 1. #1
  JamesBond's Avatar
  JamesBond is offline Member
  Member Since
  Nov 2009
  Posts
  90

  Thumbs up Internationale Mannen Dag, 19 November (IMD)

  Internationale Mannen Dag

  Over de hele wereld wordt Internationale Mannen Dag gevierd door mannen en vrouwen op donderdag, 19 november.
  Internationale Mannen Dag (IMD) werd voor het eerste gevierd in Trinidad en Tobago op 19 november 1999.

  De landen die de viering van IMD opvolgden zijn ondermeer India (sinds 2007), Trinidad en Tobago, Jamaica, Australië, de Verenigde Staten, Singapore, Verenigd Koninkrijk, Malta, Zuid-Afrika, Georgië, Nieuw-Zeeland, Moldavië, Duitsland, Nederland, Brazilië en andere landen over de wereld.

  Verscheidene Mannen en Vader Rechten organisaties plannen activiteiten voor Internationale Mannen Dag ter erkenning en respect voor de onzelfzuchtige opofferingen door mannen en ter viering van de onschatbare waarde van de contributies van mannen aan families, gemeenschappen en de samenleving.

  Internationale Mannen Dag is een oproep voor internationale samenwerking om uitdagingen en problemen waar mannen mee worden geconfronteerd te adresseren; ter promotie van gelijkheid: en ter benadrukking van positieve mannen rollen.

  Problemen van Mannen

  Elke dag hebben mannen veel van dezelfde problemen die vrouwen ook hebben. Deze zijn ondermeer fysieke en psychologische gezondheidszaken, werk gerelateerde stress, financiële moeilijkheden, problemen met familie en relaties, en meer serieuze problemen zoals huishoudgeweld, aanranding op het werk en seksueel misbruik. Daarbovenop leiden ze aan legale intimidatie, financieel misbruik en geforceerde scheiding van kinderen door vrouw-centrieke wetten.

  Mannen worden geconditioneerd om hun emoties in te houden en pijn te verdragen zonder te klagen. Mannen aarzelen om zichzelf uit te drukken wegens angst om bespot of schandelijk gemaakt te worden. Internationale Mannen Dag is een gelegenheid om ons eraan te herinneren dat mannen ook mensen zijn die pijn, emoties en tranen ervaren, en dat zij onze liefde, zorg, bescherming en ondersteuning elke dag verdienen.

  Verbetering van Geslacht Relaties

  Gedurende de afgelopen paar decennia hebben overheden over de hele wereld en samenleving tactiekvol de propaganda van anti-mannelijke sentimenten gekeurd, de resultaten van de vermindering van de waarde van mannen levens door de vingers gezien, en steunden schaamteloos de schending van mannen rechten met discriminerende wetten en beleid, allemaal in de naam van vrouwen rechten en empowerment.

  Dit resulteerde in een geslacht oorlog, de grote stijging van het aantal scheidingen, vaderloze kinderen, geweld tegen mannen en aantal mannen die hun eigen leven beëindigen.
  Internationale Mannen Dag is een gelegenheid om iedereen eraan te herinneren over de noodzaak om stabiliteit te restaureren in de samenleving door harmonie tussen mannen en vrouwen te promoten.

  Promotie van Geslacht Gelijkheid

  Vrouwen empowerment en geslacht gelijkheid zijn twee vaak herhaalde zinnen tegenwoordig. Het is jammer dat er veel zijn die met grote trots deze etiketten dragen terwijl ze volledig onbewust zijn van hun ware invoer.
  Nog erger is dat radicale vrouwen groepen en verworven belangen de werkelijke betekenis van het doel van vrouwen empowerment en geslacht gelijkheid hebben ondermijnd, en de promotie van discriminatie, onrechtvaardigheid en serieuze mensen rechten schendingen promoten in de naam van geslacht gelijkheid.

  Huiselijk en sociale harmonie zal alleen zegevieren als vrouwen EN mannen verzekerd zijn van hun rechtvaardige, en eervolle plaats in en buiten het huis. Internationale Mannen Dag is een gelegenheid om ons toe te wijden aan de verzekering van echte geslacht gelijkheid in de samenleving en onder de wet, zodat geslacht relaties verbetert worden, geschillen worden gereduceerd, legale terrorisme en uitbuiting door misbruik van de wet is uitgeschakeld, en onze menselijke en financiële bronnen ingezet kunnen worden om te zorgen voor een betere samenleving voor onszelf en toekomstige generaties.

  Benadrukken van Positieve Mannelijke Rolmodellen

  Het is gebruikelijk om sterren en atleten te adoreren als rolmodellen overal ter wereld.
  Terwijl men overijverig is met het vieren en eren van beroemdheden, zijn we geneigd om te negeren dat elke dag:

  - Mannen voeren veel diensten uit die de samenleving comfortabel maakt voor iedereen.
  - Mannen maken veel contributies aan wetenschap, technologie en gezondheid voor iedereen.
  - Mannen doen de meest gevaarlijke en moeilijkste banen ter wereld.
  - Mannen nemen risico’s en sterven om andere levens te redden gedurende calamiteiten en oorlog.
  - Mannen brengen humor in onze levens en maken ons aan het lachen.

  Internationale Mannen Dag is een gelegenheid ter benadrukking van positieve rol modellen in alle levenspaden. Het is een dag om ons eraan te herinneren om eerbied te tonen voor alle mannen – academische presteerders, sociale leiders, kampioenen van de omgeving, artiesten, comedianen, soldaten, boeren, vissermannen, brandweermannen, en de meer nederige mannen die, op dagelijkse basis, de straten schoonmaken, onze huizen bouwen, onze voertuigen repareren, de straten veilig maken, de krant bezorgen en melk, zorgen voor kinderen en zich toewijden tot anderen.
  Het is een dag ter herinnering dat we alle mannen in onze levens moeten vieren – onze vaders, broers, partners, zonen, mannelijke vrienden, buren en collega’s.
  Op deze geweldige en plezierige gelegenheid, verzoeken we alle leden van de pers en elektronische media om bij ons aan te sluiten voor de verspreiding van ons bericht naar de hele wereld.

  Link.


  Eerste Nederlandse Internationale Mannen Dag 2009

  In 2009 was in Nederland de eerste officiële Movember Nederland comité die de aller eerste Internationalle Mannen Dag in Nederland vierde door het houden van een donatie veiling van fantastische prints gedoneerd door een aantal van Nederlands beste en opkomende fotografen en gevestigde namen. De hosts van die avond waren de creatieve genieën van Sid Lee Collective – er was relaxte muziek en genoeg plezier.

  Bij de veiling waren 10 gelimiteerde editie professioneel geframde foto’s. Als je ooit een kans wilde om wat van de top kwaliteit kunst te kopen dan was dit dé gelegenheid – sommige van deze items hebben een verkoopwaarde van meer dan €1500 euro in galerijen, dus dit was een gelegenheid om het voor een koopje te bemachtigen. Natuurlijk hielp je daarmee ons in het “veranderen van het gezicht van mannen gezondheid”in Nederland, want alle verdiensten gingen direct naar onze partner de Antoni van Leeuwenhoek Kanker Researchfonds.

  Dit was de gelegenheid om te komen, wat samen te drinken en je Mo Style te tonen, waarbij je wellicht het geluk zou hebben om iets nieuws mee terug te nemen voor jouw huis.

  Datum: Donderdag, November 19, 2009
  Tijd: 8:00 PM – 11:00 pM
  Locatie: Sid Lee Collective
  Straat: Gerard Dousstraat 74, 1072 VV, Amsterdam, Nederland  Link.
  Last edited by Tyrael; 28th-April-2010 at 11:38 PM.


 

You may also enjoy reading the following threads, why not give them a try?

 1. International Men's Day, November 19
  By Tyrael in forum Announcements
  Replies: 18
  Last Post: 29th-March-2010, 11:14 PM
 2. Lost posts (8th November '09)
  By Marx in forum Announcements
  Replies: 16
  Last Post: 11th-December-2009, 12:17 AM
 3. Replies: 0
  Last Post: 13th-November-2009, 12:37 AM
 4. fellow septics: who are you going for in november
  By Aug9th-LiveOrDie in forum Chit chat (MAIN)
  Replies: 3
  Last Post: 9th-March-2008, 10:34 AM
 5. November 2005:
  By Marx in forum Chit chat (MAIN)
  Replies: 0
  Last Post: 3rd-May-2006, 01:56 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Donate to AntiMisandry

1e2 Forum